GP – igra s kartami za zbiranje

…oziroma po “naše” LOTR tcg. Verjetno poznate igre s kartami za zbiranje, oziroma tcg-je(trading card game). Gospodar prstanov je še ena izmed njih, ki pa počasi že tone v pozabo, saj se, vsaj pri nas, ta igra ni ravno prijela, kar je velika škoda, saj se lahko več kot uspešno kosa z drugimi, popularnejšimi igrami te vrste(npr. YGO, Magic the Gathering, World of Warcraft tcg, dobri stari Pokemoni itd.). Verjetno  je eden izmed problemov te igre precejšnja zakompliciranost.

…pravzaprav se je zadeve praktično nemogoče naučiti iz priložene knjižice z navodili, kot je to mogoče pri nekaterih njenih sorodnicah(Ja. Pokemoni, kaj pa druzga… Ampak je pa res, da je starostna meja pri Lotru višja, po drugi strani je pa res tudi to, da so te igre v Angleščini in jih brez znanja le-te ne moremo prav uspešno igrati.) Ampak igralnost je odlična, določeni problemi, ki se pojavljajo v ostalih igrah so lepo rešeni, velik plus pa je tudi to, da jo lahko igra več igralcev hkrati.
tablelayout

Skratka, bilo je 17 različnih edicij. Od začetka so bile po 3 edicije na vsak film, potem pa so dodali še nekaj novejših, z nadgrajenimi pravili, dodanimi novimi stvarmi itd. Vse skupaj so lepo zaključili z zadnjo, 18. edicijo Ages end, ki je bila vbistvu “display” tridesetih promocijskih kart. No…če koga zanima, se pravila verjetno še vedno valjajo nekje po internetu, nekaj kart pa je verjetno še vedno na voljo v trgovinah kot je Črna lukna. 😀

Domen

1 comment

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava / Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava / Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava / Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava / Spremeni )

Connecting to %s

%d bloggers like this: