Serpentinšek na wikipediji

Ivan Serpentinšek se je prebil na Wikipedijo…Je naslednja postaja vesolje?? Slava tistmu, ki si je vzel čas, pa gor vrgu tale sestavek 😀

“Ivan Serpentinšek je izmišljena oseba, ki jo igra oziroma oponaša slovenski igralec in imitator Marjan Šarec. Doma naj bi bil nekje iz Gorenjske, zato govori narečno gorenjščino. Ima ženo, katere ime nam ni znano in sina Mira – igra ga Tilen Artač – ki je od očeta podedoval vse vrline in spretnosti. Serpentinškov lik naj bi bil podoba stereotipnega Slovenca, preprostega človeka, ki je mojster za vse, od kmeta, do delavca, obrtnika, če je treba priskoči na pomoč raznim cestnim delavcem, uredi prometne zamaške, skratka praktičen človek, ki mu je cilj, da stvari delujejo čim man zakomplicirano. Pri tem mu je v pomoč razno orodje, kmetijski priključki, najbolj pa se poistoveti z unimogom, delovnim strojem, ki je že sam po sebi sinonim za univerzalnost.
Njegov odnos z ljudmi je precej direkten, človeku pove, kar mu gre, hitro se ujezi, za kulturno obnašanje mu včasih zmanjka smisla, nasploh pa neprenehoma izraža svojo nezadovoljnost do vsega opravljenega dela, s katerim se sreča, do neorganiziranosti, birokracije, potratnosti… Serpentinška bi lahko opisali kot večnega nergača. Njegovi nazori so precej preprosti, spoštuje le praktično delo in ne kakšne visoke znanosti oziroma filozofiranja, pa tudi politike ne, o ženskah pravi, da baba, to j’ tko k’ šporget – sam’ da je, de b’ jo pa okol vleku, pa ni glih.”
Posebno poglavje so njegovi vici, ki jih nihče ne razume, kot le on sam, in niso niti približno podobni klasičnim vicem. Tipičen njegov vic izgleda tako: Sta bla dva. Pa prav taprv: “Ti,…” (kakor bi hotel nadaljevati) Pa prav tadruh: “Js,…” Vha, vha, vha, vha…. Vsakem vicu sledi njegov značilen smeh.
Samo ime (Serpentinšek) si je izmislil Sašo Hribar, njegove karakteristike pa so plod Marjanovih dodelav, a niso povsem izmišljene. Kakor je povedal Šarec, temelji lik Serpentinška na resničnih ljudeh, ki prihajajo iz ruralnega okolja, od koder je tudi sam doma in se je tako pogosto z njimi srečeval. Pravi, da je Serpentinšek njegov drugi jaz, je lik, ki dopušča vse ter da je Serpentinšek doma v vsakem izmed nas. Od vseh likov, ki jih Šarec imitira, ima najraje ravno Serpentinška, ker je direkten. Kot pravi, preko njega pove stvari, ki si jih sam ne bi upal.”

http://sl.wikipedia.org/wiki/Ivan_Serpentinšek

Šarcu, Hribarju, pa preostali ekipi pa še na mnoga leta!
“Si morš mislt? Vha, vha, vha, vha….”

LP Pepsl

Advertisements
2 comments
  1. Kritik said:

    Serpentinšek za župana!

  2. Serpentinšek je caaaar!!!

    (splača se gont 😛 )

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

%d bloggers like this: