Če bi kdo gledal, pa ne vé kaj

Sem pa tja bom rekel kakšno o filmih. Naj kar tu na začetku poudarim, da v splošnem nisem ne vem kakšen poznavalec filmov in da so sledeči filmi všeč meni kot posamezniku. To pomeni, da se IMDb rejting z menoj verjetno ne bo vedno strinjal. V svojih zapiskih se bom skušal osredotočiti predvsem na filme, ki sicer niso preveč poznani.

Danes imam na lagerju dve komediji:

Prva je Celtic Pride. Če dosedaj niste vedeli kaj imajo Daniel Stern, Dan Aykroyd in Damon Wayans, poleg začetnih dveh črk svojega imena skupnega, zdaj veste. Zgodba govori o dveh navijačih, ki sta za svoj priljubljeni košarkarski klub pripravljena iti celo tako daleč, da ugrabita zvezdo iz nasprotnega kluba, ugrabitev pa jasno pripelje do raznih zapletov… In imamo film. Sam koncept zgodbe se mi zdi dokaj posrečen, igralska trojica pa deluje presenetljivo dobro. Je pa tako. Film vsekakor ni noben presežek. Kar se komedij tiče, je zame presežek The Big Lebowski. Ampak, če komu fali kaka urica sproščene zabave, vam ogled Fanatikov v Zelenem(tak je namreč slovenski naslov), vsekakor priporočam.

Kar se pa Clueja tiče. Sigurno vsi poznamo namizno igro Cluedo, kjer je bil eden izmed gostov kar naenkrat umorjen, mi pa smo postavljeni v vlogo raziskovalcev, ki bi radi rešili primer. Na koncu pa pride do bizarnih kombinacij v stilu: “Morila je redovnica Mihaela, v spalnici, s kitajskimi palčkami.” No, film o katerem je govora je bil posnet prav po tej priljubljeni namizni igri. Kot filmu, s Timom Curryjem v glavni vlogi pritiči, gre za črno komedijo. Zgodba gre pa nekako takole; butler v dvorec, po naročilu svojega gospodarja, povabi šest posameznikov. Luč se ugasne. Pištola poči, nekaj zaropota – luč se prižge. Nekdo leži na tleh mrtev. Ker so bili v hiši samo povabljenci, butler, kuharica in služkinja, drug drugemu pač ne zaupajo. Stvar se vseeno odločijo raziskat, a umori se vseeno nadaljujejo… Hm… Tale moj opis je kar malo morbiden. Vseeno zagotavljam, da gre za komedijo, primerno mogoče tudi za tiste, z malo zahtevnejšim okusom.

Zdaj pa res dovolj za danes.

Še enkrat lep pozdrav. 😀

Advertisements

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava / Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava / Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava / Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava / Spremeni )

Connecting to %s

%d bloggers like this: