Še en teden

Oziroma 8 dni, do slovenske premiere. Spet govorim o Igri Prestolov, kaj pa drugega. Kaj me je gnalo v to? Hja, nov trailer je zunaj, tko da bo treba rečt kšno na to temo. Tale se mi zdi še posebaj kul, ker nam ponuja mal več insighta v politične spletke, ki so pravzraprav rdeča nit cele zgodbe.

Prvič smo slišali velikega moistra Pycella, ki ga je upodobil legendarni igralec Julian Glover. Slednji sicer ni bil prva izbira za to vlogo, saj je bila prvotno dodeljena Royu Dotricu, ki je z GRRMjem sodeloval že na nekaterih drugih projektih, med drugim tudi v seriji Lepotica in Zver. Zaradi zdravstvenih težav pa je moral predati štafeto Gloverju, ki se je, sodeč po videnih dveh ali treh sekundah, odrezal odlično. Ne vidim pa moisterskih verig; ne pri Luwinu, ne pri Aemonu in ne pri Pycellu. Verjetno jih zakriva obleka.

V tem clipu dobimo tudi nekaj več Varysa. Hja, gospodar šepetalcov, Varys, je takšna vloga, ki ima v knjigi zelo natančno opisan izgled. Torej so morali poiskati igralca, ki lahko iz sebe spravi dovolj potuhnjen nasmešek. V filmu ga igra Conleth Hill, igralec, o katerem pravzaprav ne vem kaj dosti. No, saj vbistvu tudi o Varysu ne vemo kaj dosti. Ne vemo veliko o njegovi preteklosti, ne vemo veliko o njegovih pravih motivih… Vemo samo, da vé preveč o vsem in da je nekje v svoji preteklosti prišel ob jajca. Kar se mene tiče, so našli kar pravega. Še posebej posrečena je scena v enemu izmed starejših trailerjev, kjer ob Varysevemu znanju celo Mezinček za nekaj trenutkov ostane brez besed(in takih trenutkov je malo).

Potem imamo pa še Lyso Arryn, ženo pokojnega Jona Arryna(ki ga, mimogrede, vidimo na začetku ležati mrtvega, s kamnitimi očmi). Hja, gledé Kate Dickie sem bil pa kar precej skeptičen. Gre namreč za precej drobno žensko, v primerjavi z dejansko Lyso Arryn, ki je bila kar konkretna “persona”. Dejal sem si, da je morala na castingu, s svojo igro, resnično vreči na rit vse prisotne, da so lahko zaobšli to dejstvo. No, v filmu ji ne manjka histerije in to se mi zdi dobro za to vlogo. Kakšnega fana bo njena suhost gotovo zmotila(kot tudi mnogi drugi detajli), ampak po videnem lahko dojamem, zakaj so izbrali njo.

Tolk zaenkrat. Še mal bo za počakat. 😀

LP Pepi

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava / Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava / Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava / Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava / Spremeni )

Connecting to %s

%d bloggers like this: