1. Jacksonov video s snemanja Hobita

Zadnje čase se sicer bolj posvečam Igri Prestolov, a vendar nikakor ne gre zanemarjati težko pričakovanega filma Hobit. Peter Jackson je danes nam, fanom, vrgel eno malce večjo kost – govorim o vlogu z začetka snemanja(kot je sicer že razvidno iz naslova objave). Najbolje, da ne dolgovezim, in kar objavim:

No ja… Posnetek nam ne razkrije več, saj so vsi kostumi, in podobno interesantne stvari, zamegljeni. Vidimo pa Hobiton, predel Šajerske, kjer je med drugimi prebival tudi Bilbo Bisagin(LotRa je Gradišnik, za razliko od ostalih knig, kr kul prevedu). Kar predstavljam si, kaj je rojilo Jacksonu po glavi, ko se je sprhodil po Bisagin koncu, Bilbovi hiši: “Just the way, I left it.”

Nekaj orožij, razandel, Golumova jama… Vse kar kul. Če se ne motim, smo ujeli celo enega izmed škratov, v svoji polni opravi.

Potem se vrnemo pa nazaj v Bisagin konec, kjer Jackson dresira škrate, Gandalfa in Bilba. Na tem mestu lahko rečem še kako o igralski zasedbi; Izredno vesel sem, da je PJju uspelo dobiti tako rekoč vse igralce iz Gospodarja Prstanov. Jasno tiste, ki jih v Hobitu pač potrebuje. Deset let starejši Ian Holm, razumem, da mogoče ni bil najbolj primeren za petdeset let mlajšega Bilba, zato je Martin Freeman kar dobra aproksimacija. Kar se tiče škratov, resnično ne vem, kako bodo izgledali. Verjetno bodo do neke mere podobni Gimliju, vsekakor pa ne bodo podobni “svojim igralcem”. Kar spomnimo se, tudi John Rhys-Davies(pa je zgledal precej bolj “škratje”, kot nekateri izmed teh) ni ne vem kako podoben Gimliju.

Na koncu pa še ena lokalna iniciacija, oziroma bolje rečeno, en welcome – back party. Pomojem so jih Novozelandci kar veseli, saj takšni projekti s seboj vedno prinesejo denar. 😀

Skratka dbest, da so po začetnem cincanju z Del Torom(pa ni on nič kriv), končno štartali. Prvi del napovedujejo za konec naslednjega leta. Upam, da jim rata.

LP Pepi

Advertisements

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: