Prvi hobitski utrinki

Sicer gre bolj za stare novice(in suho vodo?) ampak vseeno; obljubil sem, da bo govora o Hobitu, ko bo kaj materiala. Ta sedaj že kar nekaj časa je, svojo zamudo pa opravičujem z rekom “bolje pozno kot nikoli”.

Objavili so prve uradne slike.

Pri prvi sliki sploh ni dileme. Na njej je namreč sir Ian Mckellen, ki ga kot Gandalfa poznamo že iz Gospodarja Prstanov. Malce se je postaral, ampak nič ne dé. Če bi iz bilokaterega razloga poiskali novega Gandalfa, bi šel v NZ, vrgel opeko v okno studia in potem krenil nazaj domov z določeno mero zadoščenja v srcu. Druga slika je pravzaprav bolj zanimiva. V ospredju Martin Freeman, novi Bilbo Bisagin(uporabljam Gradišnikov prevod, res je – LotR sago je, za razliko od Spopada Kraljev in Polkrvnega Princa, kul prevedel). Težko kaj rečem. Očitno ni isti kot Ian Holm, ampak verjetno bo prav tako v redu, morda še boljši – kdo ve. Itak se pa šušlja, da bo starejšo verzijo Bilba spet odigral Holm, kar se mi zdi OK, če bo OK narejeno. Predstavljam si, da bo stari Bilbo nastopil nekaj let po padcu Smauga, torej nekje na koncu drugega dela. Upam, da bodo(če Ian Holm ni zgolj špekulacija, seveda) njegovo implementacijo izvedli pametno. Računati morajo s tem, da se Bilbo od konca Hobita do začetka Gospodarja Prstanov zaradi Prstana ni preveč postaral.

V so pa še škratje. Brez skrbi, v filmu bodo manjši(upam!) – tole je verjetno samo fotografija s snemanja. Pravzaprav 100% ne prepoznam nikogar izmed njih(sem rekel, da bo tako). Sklepam lahko samo, da je oni na sredini Thorin, torej Richard Armitage. Kar se mojih nadaljnjih observacij tiče… Skrajno levi ima neko smešno, plastično plešo, tako daleč, da bi jih skušal poimenovati, pa ne bom šel. Že kar takoj povem, da jih bo jeba ločiti med seboj, še posebej zato, ker so si njihova imena dokaj podobna(Bifur, Bofur, Bombur, Dori, Ori, Nori…).

Mislim da je to zaenkrat vse.

LP Pepi

2 comments
 1. Lisa said:

  faking kul.
  Komaj čakam. Mislim, da sem Hobita prebrala vsak tolkrat kot LotRa. Velikokrat. Pa še kdaj ga bom. Vsaj enkrat pred filmom. Pardon, filmoma.
  Kot Bilbo mi je pa Freeman zaenkrat všeč. Čeprav je še težko reč zdele. ;). Sem ga pa gledala v Shelocku in razmišljala o tem. In tudi na fotki mi deluje ok.

  Zdela pa lih gledam Lotr, The two Towers, extended version. Fantastična je. A si gledal?
  Me je skoraj pobral od smeha, ko sta Medo in Pipin odkrila tisto shrambo na koncu. To je ful vredno videt;)

  LP, Lisa

 2. Pepi said:

  Valda, vsi trije extendedi so dbest. Vsak ima za ene pol ure več materiala – tudi pomembne prizore kot je Sarumanova smrt v tretjem delu. Tista je tud dobra, ko Legolas in Gimli tekmujeta v pitju… Pa ko Eowyn Aragornu poturi eno nagravžno župo. Vsekakor upam, da se ne bo Hobit po LotRu, ki je nekak “the best of knjiga->film”, izkazal za razočaranje. Sicer pa PJ ve kaj dela, tako da pomoje ni razloga za (pretirano) skrb.

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

%d bloggers like this: