Igra Prestolov, druga sezona, produkcija

Evo! Za danes ob treh zjutraj je bil napovedan en igroprestolski produkcijski filmčič. Jaz sem, rekoč, da tak hardcore geek, da bi moral vse videti isti moment, pa spet nisem, vstal šele dvajset minut do štirih. Razlog, da sem se pisanja te objave lotil šele krepko kasneje, je pač ta, da sem posnetek do tega momenta pogledal že vsaj desetkrat.

Bori dve minutki… pa vseeno toliko informacij, da bi najraje komentiral vsak frame posebej. Namesto tega bom šel raje po posameznih akterjih. Mogoče najbolje, da se najprej dotaknem novih. Že takoj iz šusa lahko vidimo Stannisa Baratheona. Pričakoval sem, da ne bo plešast, kot je plešast v knjigi, a obenem mislil, da mu bodo naklonili vsaj malo brade. Če je slučajno kdo gledal film The Gathering(če ga niste, naj tako tudi ostane – brezvezen film); tam je bil igralec Stephen Dillane po izgledu mogoče bolj stannisovski. Tule je nek nemško dubban trailer, kjer to lahko preverite nekje v 46. sekundi. Sicer pa še vedno stojim za svojo trditvijo. Dillaneova igra nas bo vrgla na rit. Podobno kot se je to zgodilo pri miniseriji John Adams. Takoj za Stannisom nam pokažejo rdečo svečenico, Melisandro. Mogoče bo to, kar bom pripomnil, zvenelo hecno, ampak nikoli si je nisem predstavljal, kako gleda v tla(O.o). V tem posnetku Mel sicer najverjetneje gleda v ogenj oziroma bilokaj drugega, pozicioniranega nižje od nje, ampak izgleda, kot bi ji bilo malce nerodno pred staro teto, ki je ni videla že več kot eno leto in ki komentira, kako je zrasla(sej veste, tista stara teta, ki jo imamo vsi in ki na vsakem družinskem srečanju namureva). Gledanje “dol” ji vzame nekaj tiste mogočnosti, opevane v knjigi. Ima to smisel? Ko bom zjutraj vstal naspan(k sreči sem danes frej), bom najverjetneje menil, da ne… pa vendar. Potem smo priča neizbežnemu sežigu sedmerih, za kar sta najbolj odgovorna ravno zgoraj omenjena akterja. Utrinke s snemanja tega prizora so nam sicer nekje julija posredovali že neki špijuni s Severne Irske.  Potem je tu še Davos Morjavredni,Liam Cunningham. Tu ni nobenih presenečenj, niti pripomb. Dejstvo je, da bo Cunningham v vlogi spokorjenega tihotapca raztural. Na hitro nam pokažejo še Renlyjevo nevesto, Margaery Tyrell, ki jo igra Natalie Dormer(The Tudors, če je kdo kdaj gledal). Če se ne motim, je bila ona prva, ki se je po prvi sezoni pridružila ekipi. Že takrat sem bil precej navdušen nad izbiro(in sem o tem tudi pisal, se razume). Mogoče še ena stvar, ki mi je padla v oči. V posnetku lahko vidimo Theona, ki komunicira z nekim… duhovnikom? Bi to lahko bil njegov stric Aeron Vlažnolasec? Sicer je bilo rečeno, da ga bo zamenjal nek brezimen duhoven utopljenega boga… ampak mislim, da ne bi noben izmed fanov zameril, če bi bil to kar Aeron. Za trenutek sem celo pomislil, da imamo opravka s Theonovim fotrom, Balonom, a sem si premislil. Ta na posnetku pač ni Patrick Malahide.

Toliko o novih. Kar se tiče starih; Dany je še vedno huda kot poper, Tyrion ni po prejemu nagrade Emmy nič zrasel, le sonce mu je lase nekako obšlesalo – da so bolj rjavi kot lansko leto, Joff je še vedno pezdontar, čeprav nisem prepričan, kaj bo počel s samostrelom in obenem presenečen, da ga sploh lahko dvigne. Cersei se še vedno smeji, kot se je smejala celo prvo sezono, Mezinček pa se spet drži za vrat. Očitno ga je po Nedovem zgledu ponovno nekdo začupatil. To postaja kar priljubljen šport v Zahodnjem. Skratka, če skrajšam; vsi so bolj ali manj taki, kot se jih spominjamo. No, vsi, razen Renly. Imam teorijo. Baratheon si začne puščati brado šele takrat, ko postane resen tekmec za prestol. In Renly je v boj vstopil pred Stannisom, kar pojasnjuje manko slednjega. Prepričan sem, da Stannis v oseminosemdeseti sekundi na ogenj nese ravno vse brivske aparate in žiletke Zmajevega Kamna. Prepričan. Še ena zanimivost, ki pade v oči. Za potrebe serije so spremenili tudi Renlyjev prapor. Zdaj se jelen, namesto na tradicionalni zlati, pase na Tyrellovi zeleni. Kar pomeni, da ima zdaj res čisto vsak Baratheon svoje barve. Stannis ima jelena na rdečem srcu, Joffrey(uradno Baratheon) mešanico jelena in leva, Renly jelena na zelenem, Robert pa Jelena na zlatem.

UFF, ja. Totalen nerdgasm. Kako naj človek potemtakem sploh zdrži do aprila? HBO, zakaj nas matraš?! Skratka, z videnim sem zaenkrat zelo kontent.

LP Pepi

EDIT: No, izkazalo se je, da je dejanski razlog za pozno objavo ta, da blogos(spet) neki fuka. RAGE!

Advertisements
1 comment

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

%d bloggers like this: