Cold Winds

HBO je danes ponoči izkašljal nov dražilec – preden me kdo vpraša, kaj se bo podražilo – ne, nič se ne bo podražilo, dražilec je menda bolj ali manj uraden slovenski prevod angleškega “teaserja”. No, nič nisem napisal, o dražilcu za kaj je sploh govora, ampak upam, da je glede na kategorijo, pod katero je ta objava uvrščena, jasno, da govorim o drugi sezoni Igre Prestolov. Torej, dražilec:

Stannis se razpriča in tako po tonu kot po povedanem je slutiti, da bomo imeli opravka z zajebancem. Predvsem nam pa daje vedeti, da se Renly, takrat, ko je rekel, da se osebnost, ki jo premore Stannis, lahko meri s tisto, ki jo premore jastog, ni zajebaval. Stannis tapkajoč s palcem ob mizo terja svoj prestol, ker mu ta pripada. On to ve. In nima popolnoma nobene veze, če se za prestol potegujejo še štirje drugi “kralji”. Da živi na neki skali in da premore le maloštevilno vojsko, je drugotnega pomena. 🙂 No, edinole tale zaključek mi ne gre najbolj v račun. “The cold winds are rising.” Ta poved je v knjigi sicer bila izrečena, ampak na povsem drugem koncu Zahodnjega. Onkraj Zidu, iz ust Starega Medveda. Od Stannisa bi te besede pričakoval šele nekje v drugi polovici tretje knjige, torej ne v drugi sezoni. Proti koncu lahko slišimo trikratno donenje roga. Kaj že na Zidu pravijo, da to pomeni?

No, vizualno pa po drugi strani nič kaj novega. Na začetku kralj Renly. Takoj za njim kralj Stannis in poleg njega ženska, ki ni Melisandra. Iz tega gre sklepati, da vloga kraljice Selyse trenutno pripada statistki in da jo bodo kasneje morali zamenjati. V istem kadru lahko skrajno levo vidimo še rdeč ščit s črno packo, ki spominja na jelena. Zamegljeno je namreč ko hudič. Nad jelenom pa je nekaj rumenkastega, kar bi lahko bili ognjeni zublji. Torej, ja. Najverjetneje gre za Stannisov grb. Potem so tu še Jon Sneg, Daenerys in Jorah… in nekdo, za katerega sem sprva mislil, da je to Ned Stark v okovih(in imamo opravka z nekakšnim flešbekom), ampak sem kasneje prebral(na WiC, kje pa drugje), da je to v resnici samo Jamie… prav tako v okovih. Cersei, Tyrion z broško kraljeve roke, Catelyn, Robb, Joff, ser Meryn Trant in Sansa. Skratka, glavni adut tega teaserja je definitivno Stannisov govor. Vizualno pač ni bil tako zelo “na rit metajoč” kot produkcijski video izpred parih tednov, ko smo prvič videli vse te nove like.

Še nekje štirje dobri meseci! Že odštevamo! 😀

LP Pepi

Advertisements
3 comments
  1. Pepi said:

    To misliš konkretno za GoT? Ker meni se zdi dobro prevedena. Je pa res, da je branje izvirnika nekaj popolnoma drugega. 😀

  2. Klemen said:

    Komaj čakam ta april :/ 🙂

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: