Hobitska prikolica

Posledica ogleda trailerja? No, kot vemo, je čas relativen. Leto dni, ki nam še fali do izida filma, naprimer, se je zame raztegnilo na… precej več kot leto dni. Prej sem se mogoče malo bal. Da ne bom ujel podobnih vibracij, kot sem jih ujel pred desetimi leti, ko sem prvič slišal tisto: “You have my sword, you have my bow, AND MY AXE!” Prvič zato, ker pred desetimi leti kot gledalec verjetno nisem bil tako zagaman, drugič zato, ker takrat nisem imel pojma, kdo je to Tolkien in kaj je to LotR ter tretjič zato – ta je najbolj neugodna – ker bi PJ hipotetično lahko kje zamočil.

Zdaj skratka ni več nobene bojazni. Jackson je očitno spet igral na prave karte.
To pravim kljub temu, da še vedno nisem najbolj kontent z izgledom dorfov. Ker se vsaka razprava o škratih konča s “škratje v resnici sploh niso bili taki”, sem pripravljen pristati na to, da sem jaz mogoče nekoliko indoktriniran s strani Gospodarja Prstanov in iger kot je World of Warcraft, kjer je škratovski arhetip majhen, debel, bradat, vedno žejen možic. In zategadelj s tem na tej točki tudi zaključujem svoje negodovanje o novih škratih. Se je pa po drugi strani Martin Freeman izkazal za zelo spodobno mlajšo verzijo Holmovega Bilba.

Ker so pesmi pomemben del Tolkienovih del, je prav, da jih je Jackson, pa čeprav nekoliko prirejene, vključil tudi v filme. Tole je definitivno eden boljših primerov. No in ravno pesem je tisti “swordBowAxe” moment tega trailerja. Ko Thorin začne in ko se mu v en glas pridružijo še ostali – takrat ostane Pepi brez besed(oziroma bi ostal, če bi se med gledanjem s kom pogovarjal). Prav tako je bilo zakon ponovno videti nekatere že znane kraje in like. Šajerska, recimo, je spet kraj, kamor bi se, ob predpostavki, da siol do tja potegne optiko, preselil. Rivendell, tokrat se mi zdi, da celo malce bolj nadrobno. Gandalf in Galadriel, ena na ena, akcija? Tolkien je bil z informacijami o belem svetu(in posledično tudi o njegovih članih – govorim seveda o dogodkih pred Bratovščino Prstana, da ne bo pomote) dokaj skop, kar pomeni, da ima Jackson glede tega roke precej proste. Če je to, da mora film imeti tudi nek ljubezenski podton, kriterij, potem bi PJ znal med Gandalfom in Galadriel splesti neke vezi. Če bo temu tako, predpostavljam in hkrati upam, da bo to ohranil zgolj na neki platonski ravni.

Drgač pa… spopad škratov s trolli, spopad Gandalfa z nečim neidentificiranim, spopad škratov s krožniki… nenormalno zakon bo. Nasploh bo leto 2012 v znamenju dobrih, oziroma težko pričakovanih, če sem nekoliko bolj korekten, filmov(poleg Hobita še Avengers, nov Spider Man, nov MiB, nov Batman… še veliko več jih je). 😀

LP Pepi

Advertisements
3 comments
 1. Lisa said:

  Kok mi je všeč. In jst komi čakam. 😉

  In škrati so men kul. Sploh Kili 😀

 2. aaaaa said:

  K O M I Č A K A M!!!!!!

 3. Pepi said:

  Jp… sodeč po youtubu ns komi čaka ene 65 tisoč. Dost mal ns je. xD

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: