Game of Thrones LCG

Pred mano je en mesec izpitnega obdobja alias počitnic, zato imam nekoliko več časa kot sicer, kar mi dopušča, da se (spet; nekoliko več kot sicer) posvečam raznim nepotrebnim pizdarijam, med drugim tudi raznim igram s kartami. Ja, priznam. Geek sem. Ne sodite me. Prav tako ni nobena skrivnost, da sem fan Igre Prestolov. Če zdaj seštejemo ena in ena, kot rezultat dobimo tole.
Got LCG
OK, najprej o tem, kaj sploh pomeni LCG. Gre namreč za neko novo pogruntavščino, ki je zrasla na zeljniku Fantasy Flighta. LCG je kratica, ki pomeni Living Card Game, od bolj poznanega TCGja(Trading Card Game) pa se razlikuje po tem, da so si vse karte med seboj enakovredne. Oziroma vsaj enako redke, če si že niso povsem enakovredne. Fantasy Flight je to dosegel tako, da je namesto takozvanih booster packov z naključnimi kartami, uvedel chapter packe s fiksno in vnaprej preverljivo vsebino, ki izhajajo v določenih časovnih intervalih. Čaroben občutek ob odpiranju boostrov je sicer izgubljen… ampak vsaj karte so vse enako dostopne.

Core Pack, čigar sliko sem objavil zgoraj, je tisti, ki zajema vse potrebno za igro, in z nakupom Core Packa naj bi štartal vsak začetnik. Vsebina core packa je sledeča:
-navodila,
-60 modrih žetonov, ki ponazarjajo moč posamezne hiše,
-44 rumenih žetonov, zlatih zmajevcev, ki ponazarjajo premoženje posamezne hiše,
-igralno površino,
-6 kart, ki predstavljajo pripadnost posamezni hiši,
-6 figuric, izmed katerih vsaka pomeni določen stolček v malem svetu,
-vsaki figurici pripada tudi karta, na kateri so zapisane prednosti tega stolčka,
-štirje decki(kupčki, spremni za igro); lannisterski, baratheonski, starkovski ter targaryenski.
Kot vidite, ostaneta dve hišni karti, kar pomeni, da Martelle in Greyjoye igra implementira preko raznih razširitev.

Na kratko še o samem gameplayu. Igra je sicer namenjena dvem do štirim igralcem, vendar jaz ne vidim nobenega razloga, da jih ne bi moglo igrati tudi pet(preverjeno) ali šest… no, razen, da se zna igra v tem primeru precej zavleči. Kar pa ob zmernem srkanju piva in debati tudi ni tak problem. Vsak si izbere(“law of the land” je pri nas tak, da je izbira naključna) kateri izmed velikih hiš bo pripadal, premeša deck, vleče sedem kart, jih v vrednosti petih zmajevcev(cena je napisana na karti levo zgoraj) igra z licem obrnjene navzdol in si izbere eno izmed sedmih plot kart, ki so del plot kupčka(sestavljenega iz sedmih plot kart :D). Ne vem kako natančno se v potek igre niti ne bom spuščal, saj je v ta namen Fantasy Flight izdal serijo dokaj dobrih filmčkov, ki vse skupaj precej nadrobno razložijo. No, če sem povedal kako se igra začne, podal video, ki pojasnjuje kako poteka… se spodobi še, da povem, kako se igra konča, oziroma kaj je cilj igre. Se spomnite tistih modrih žetonov, ki ponazarjajo moč ali vpliv posamezne hiše, o katerih sem govoril zgoraj? No, za zmago jih je potrebno zbrati petnajst.

Na škatli piše, da je to igra intrig, izdajstev in epskih bojev. Kot taka je najbolj zanimiva v večigralskem načinu… torej z vsaj tremi igralci. Šele takrat namreč v igro vstopi mali svet in šele takrat lahko zasedamo stolčke v njem. In šele takrat se začnejo sklepati papirnata zavezništva, ki lahko že v naslednjem krogu utonejo v pozabo. V glavnem… kul špil. Pomoje je kar pisan na kožo tako fanom GRRMjeve sage, kot tudi igralcem raznih TCGjev, recimo Magica. Gameplaya sta si, vsaj kar se osrednjega fajta tiče, dokaj podobna.

LP Pepi

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava / Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava / Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava / Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava / Spremeni )

Connecting to %s

%d bloggers like this: