Fajt Kraljev, zdej gre zares

UFFFF. Pa ravno, ko sem že mislil, da bo gledanje sej odborov zame vrhunec današnjega dné. Pa ravno, ko sem že mislil, da je HBO letos nenormalno zadržan, kar se promocijskega materiala tiče. Pa ravno, ko sem že mislil it spat. Ampak, evo… HBO je v svet pravkar poslal 17 slik. V bistvu bo najbolje, da vas že kar v samem štartu napotim k “svojemu viru”. Na tej točki bi lahko pravzaprav tudi zaključil s tole objavo, ker slike govorijo same zase, ampak NI ŠANS, da bi se vzdržal parih komentarčičev(parih slik, ki jih bom izpostavil v nadaljevanju), saj si upam trditi, da je teh 17 slik zgovornih vsaj toliko, če ne še bolj, kot dosedanje prikolice in dražilniki… vsaj glede izgleda nekaterih likov in scenografije, če ne še česa.

Carice van Houten in Stephen Dillane; Melisandra in Stannis Baratheon. Še enkrat potrjujem dejstvo, da sta, sodeč po gradivu, s katerim trenutno razpolagam, oba igralca žebljica na glavico. Čeprav sem že večrat izpostavil dejstvo, da naj rdečih svečenikov ne bi nikdar zeblo, dam za van Houtenovo roko v ogenj(kako prikladno). Dillane pa po drugi strani prav tako. Za razlike od Melisandre, smo lahko Stannisa tudi že slišali(ko je terjal železni prestol) in… o vsem tem sem seveda že pisal… in vse kaže, da Stephen Dillane tokrat ne bo igral človekoljubnega novinarja, ki je med vojno na terenu v Bosni, od koder reši ter kasneje posvoji deklico, kot je to počel v filmu Welcome to Sarajevo. Daleč od tega. Tokrat bo zafukan madrfakr, garantiram. Mimogrede, en zanimiv detajl. Stannisov grb(na oklepu). Jelen na gorečem srcu.

Gwendoline Christie; alias Brienne. Nekaj brzinskih kadrov, z Brienne v oklepu, udrihajoč z mečem po ne vem komu, smo sicer že videli. Ampak še nikoli ne takole na “živjo, jaz sem Brienne”. Opaziti je, da punca nima modrega oklepa, kot ga ima v knjigi. Kar kaže(ali pa tudi ne) na to, da so opustili koncept “mavrične garde”. Vse pohvale Nini Gold za casting. Verjamem, da bi med iskanjem skoraj dvo metrske blond bejbe marsikdo obupaval. Brienne dejansko izgleda točno taka, kot sem si jo predstavljal. Neatraktivna, velika… ampak taka, da te tud na gobc, če ji to poveš.

Isaac Hempstead in Kristian Nairn kot Bran in Hodor. Madona, kako froci rastejo. Še kako leto, pa bo lahko Bran nosil Hodorja. Dejansko eden večjih problemov pri tovrstnih projektih, kjer so involvirani otroci. To razliko v letih bodo v bodoče, kolikor mi je znano, skušali nekoliko ublažiti z vzporednim snemanjem dveh sezon. Ampak tudi, če jim bo šlo še tako dobro in hitro, se bo HBOjevcem na pot slej ko prej postavil GRRM s svojim počasnim pisanjem.

Alfie Allen; Theon Greyjoy. Pozor, pazite se spoilerjev. Mulc ima na tej sliki že kalamar na oklepu, kar najbrž pomeni, da lahko v ozadju vidimo del Železnih Otokov, natančneje Špik. Ni pa nujno. Lahko bi bila tudi celina… nekoliko bolj proti koncu sezone. Vseeno mislim, da gre za Špik, že zaradi pomola in vsega.

Patrick Malahide; Balon Greyjoy, Theonov fotr in capo di banda na Železnih Otokih. V nadaljevanju utegnem spet pustiti kak spoiler za tiste, ki se še niste prebili čez prvo polovice druge knjige. Tole je pa, če izvzamem žegen tistega duhovna utopljenega boga, prvi vpogled v dogajanje na Špiku. Jebela, dobr so naredil. Že sama soba s kamnito hobotnico(dobro, bodimo fer — krakenom) izgleda kar avtentična. Tudi Balon Greyjoy, ki izgleda v prvi vrsti kot prebivalec Železnih Otokov(naj poudarim, da so tam pogoji za življenje za en drek) in z ničemer ne daje slutiti, da je eden izmed petih kontenderjev za kralja. Kar se “screentajma” tiče, je pa to najverjetneje vloga, primerljiva s tisto od Davida Bradleya v prvi sezoni. Upam, da se bodo v kasnejših sezonah vsi ti igralci lahko vrnili.

No, pa bodi tole dovolj. Ostalih dvanajst najdete, kot sem že omenil in tudi linkal, na WiC. In verjetno še kje, da ne bo pomote. In ja… v bistvu tudi telih pet najdete na WiC, ker vsi moji linki pač vodijo do tja. 😀 Še približno 52 dni nas ločuje od prvega aprila in tele slike kažejo, da jez počasi popušča in se nam, ne primite me za besedo, ker je tole čista špekulacija, to oziroma drugo nedeljo spet obeta kak trailer.

LP Pepi

Advertisements
1 comment

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava / Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava / Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava / Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava / Spremeni )

Connecting to %s

%d bloggers like this: