Prikolica z Igro Prestolov, vnovič

Najbolj strupen trailer doslej, če se lahko tako izrazim. Več, kot bi v vsej svoji neučakanosti lahko upal. Mogoče smo dobili celo preveč, jebela, glede na to, da so notri, ajde, sicer kratki, rezi tako rekoč vsega. Od že vnaprej opevane Blackwater(lepše bi bilo, če bi povedal po slovensko, vem, ampak se, po pravici, Gradotovega umotvora ne spominjam najbolje — ne vem, če ni bil Črni Buč) bitke, do naših najljubših kurb prodajalk ljubezni, Ros in Shae, preko Robba, ki kot najstnik(vsaj v knjigi) včasih ne razmišlja najbolj racionalno, in Stannisove interakcije z Renlyem. Pri čemer nas (in Renlya) Stannis (spet) opomne, da mu železni prestol pripada po postavi. Če slučajno kdo še ni vedel. Tudi ostalih seveda ne gre dajati vnemar. Torej Islandije in fiktivnega Qartha … pa Robbovega tabora tudi ne. Omeniti velja tudi Tywina, ki se, mimogrede, tule razpriča o tem, zakaj je izumrla gosposka hiša Reyne, in zakaj je grad Castamere v ruševinah. Samo za intermezzo. Pa Bran in Hodor … pa Cersei in Tyrion. Ni da ni.

No, če gremo še na neživo naravo. Repetica v zraku! Omen, ki si ga vsak razlaga drugače in bi razlaga z zmaji, ki jo ponudi Osha, utegnila biti še najbolj točna. Pa Prinašalec luči, madona, meč herojev, pač … goreč meč. Še malo se bom vrnil na živo naravo. Zmaji, oziroma zmaj, Drogon, izgleda čudovito. Letos je HBO nekoliko nadgradil računala in rezultat je jasen. Tudi krvovolk, ki ga vidimo nekje proti koncu posnetka, Sivi veter, če se ne motim, je nekoliko “popravljen”. Malamuti so namreč premajhni. Lansko leto, ko so bili krvovolki še mladički, je še šlo, za letos pa so morali naumiti nekaj novega. Iz tega posnetka se ne vidi najbolje, a jaz upam, da jim je uspelo. Z lasmi in dlako so pri računalniškem generiranju vedno težave.

Mi lahko kdo prosim pove, kako naj zdaj, ko sem videl ta trailer, čakam še več kot en mesec? Naj se zamrznem in takrat odtajam? Še huje … naj grem ven iz hiše in se spopadem s tegobami realnega sveta? 😀 Ni šans.

LP Pepi

Advertisements
6 comments
 1. Pepi said:

  To misliš … alkohol kot konzervans? Namesto zamrznitve? Ne vem, kje bi dobil dovolj velik kozarec za vlaganje. 😛

 2. Medea said:

  Ja, kot konzervans ali pa kot sedativ 😉

 3. Pepi said:

  Druga opcija je tista, uporabniku prijaznejša, izmed dvojice, in je kot taka seveda tudi že vključena v standardni postopek. 😀

 4. Pepi said:

  Res. Pa baje se v bližnji prihodnosti obeta še več … od uradnega posterja, do 16ih minut vpogleda … in nenazadnje tudi prva epizode, jebela. Še dober mesec.

  BTW … že zgoraj sem omenil krvovolke in CGI. Studio, ki je pri drugi sezoni skrbel za krvovolke, zmaje, gradove in ostalo, je Pixomondo … torej studio, ki je imel čez levji delež posebnih efektov pri filmu Hugo … ki je zanje(posebne efekte) tudi dobil Oskarja. 😀

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

%d bloggers like this: