Ugled državnega zbora?

Pisalo se je leto 2011, bila je nedelja, zunaj pa je lilo kot iz škafa. No, resnici na ljubo ne vem, če zadnji del res drži, ampak bile so volitve in jaz sem se tistega popoldneva izrekel za Listo Virant. In če bi bile volitve danes, bi tako storil ponovno, saj zaenkrat z njihove strani še nisem doživel večjih razočaranj. Ajde, uživajo podporo nekoga, ki mogoče enkrat na teden ujame poročila in ki na faksu sem pa tja odpre rtvjev multimedijski portal. Ampak, ko sem danes po čistem naključju naletel na tole povezavo, si nisem mogel kaj, da ne bi planil v krohot. Sledeči izsek je sploh comedy gold:

“…etičnih pravil, ki škodujejo ugledu Državnega zbora, odstopiti sam oziroma bi ga morala k odstopu pozvati njegova stranka – razen seveda v primeru, da poslanec obtožbe prepričljivo javno ovrže.”

Ironija v svoji najčistejši obliki. Kar spomnimo se nadomestila. Da ne bo pomote, jaz v tem še vedno ne vidim nič spornega, to še vedno podpiram in bi sam še vedno storil popolnoma isto kot Gregor Virant, če bi mi le bila dana šansa. Ampak ugled državnega zbora pač ne temelji na meni ter na mojih somišljenikih(če prav vem, nas je bilo malo že takrat in nas je še čedalje manj), ugled je pogojen s široko okolico in ni važno, če si ti nekaj razčistil, mogoče vrnil denar, to sploh ni važno, če ljudstvo tega ne kupi, bodisi ker je preglupo, bodisi ker je prežleht. Ne samo, da je to nadomestilo šlo na škodo Državljanske Liste kot take, škoduje tudi temu … fantomskemu ugledu državnega zbora. Ljudje imajo o posolancih na ta račun še slabše mnjenje, kot so ga imeli prej, pa ni, še enkrat, niti najmanj važno zakaj. Črni piki je v tem primeru ime Virant in ne razumem, kako je po teh kriterijih kaj boljši od četverice, “obsojene” na zgornji povezavi.

Poslanec Vogrin je živ testament, da so danes časi očitno tako hudi, da tudi vrana vrani izkljuje oči. Politik se, ko začne enkrat flancati o svojem ogledu in bog ne daj, o vrednotah, kaj hitro zakvačka. Če ste porajtali, Janša in Janković, ki oba veljata za bolj prekaljena mačka od Viranta, se od teh tem največkrat kar distancirata, oziroma jih enostavno preskočita.

LP Pepi(se zavedam, da zadnje čase preveč serjem s tole politiko, ampak takšno je pač obdobje) 🙂

7 comments
 1. “In če bi bile volitve danes, bi tako storil ponovno, saj zaenkrat z njihove strani še nisem doživel večjih razočaranj.”

  Upam, da se šališ.

 2. Pepi said:

  Zakaj bi se šalil? Moje edino razočaranje leti neposredno na Viranta, ker se je nalimal na stol predsednika državnega zbora, namesto da bi šel za ministra za pravosodje, kot je to napovedoval tik pred volitvami. Kot stranka me, v teh štirih mesecih, kar sicer ni neka častitljiva doba, še niso razočarali. Je pa res, da se je drastično znižala sama možnost, da bi se sploh udeležil volitev.

 3. Medea said:

  Te popolnoma razumem. Jaz imam tudi eno precej dolgo obdobje pizdenja čez politiko za sabo. In se kar noče končat! 😉 Ali pa nočem, da se konča … Sicer pa ja, tudi jaz bi najverjetneje še enkrat istega volila.

 4. Mar ni ravno ta lista najbolj hinavska, podrepniška in kupčkarska stranka od vseh? Šli so od Janše, potem pa čez noč spet k Janši in kao, vse zamere so pozabljene. Hoteli so 3 ministrstva, potem je bilo nenadoma dovolj le eno. Hoteli so notranje zadeve, potem je bilo nenadoma dovolj biti šef parlamenta. Hoteli so jebati sindikate, že čez pet minut so se jim opravičevali. Pobrali so denar od nadomestil, potem so denar vrnili. Daj no, ne ga srat. To ni stranka, to je veter.

 5. Pepi said:

  Hehe, Medea, najbrž je politika en tak kul predmet pizdenja, ker se pizdenje, pa čeprav mogoče ne iz razloga, ki je prizadel konkretno nas, zmeraj izkaže za upravičeno. 😀
  Eh, Iztok, preveč posplošuješ. Od Janše je šel Virant in ustanovil stranko iz praviloma novih ljudi, ne kakšnih bivših SDSovcev(izjeme seveda potrjujejo pravilo). Niso šli k Janši. Z Janšo so šli v koalicijo, česar nikakor ne gre enačiti z neko fuzijo strank. DLGV je dobila dve (pomembni) ministrstvi, ne enega, kar je za stranko osmih poslancev dovolj. Ko so sprva zahtevali 3 ministrstva, se je, če me spomin ne vara, pokrov dvignil tudi tebi, češ kaj pa mislijo, da so. Za notranje zadeve škoda in ja, namesto relativno papirnate funkcije predsednika parlamenta, bi si morali izboriti še tretje ministrstvo(če že notranjih zadev ne, pa kaj drugega). Kar se tiče sandikatov in jastrebov … ni mi jasno, kdaj je postalo sramotno, če se opravičiš. Jaz mislim, da je to vsekakor bolje, kot pa če do onemoglosti “stojiš za grehi svojih ljudi”, medtem ko ti harajo dalje. Precej brezvezni primeri, skratka, kjer kot da ne bi vedel, da DLGV ni Virant ter da o vseh odločitvah stranke odloča pristojni organ, v tem primeru pač svet stranke.
  In s takimi primeri me dobesedno siliš v zagovarjanje nečesa, ki si tega morda niti ne zasluži (v zvezi s politiko skušam vse jemati z nekoliko rezerve). Nikjer namreč ne pravim, da je Državljanska Lista optimalna izbira, pravim samo, da je glede na ostalo ponudbo najboljša. To je pač moje kar se da objektivno mnenje, ki temelji predvsem na programu in strokovni usposobljenosti članov.

 6. Ni panike, toda hecno je, da si ravno za stranko, ki bi morala ljudi najbolj razočarati, zapisal, da tebe ni 🙂

 7. Pepi said:

  Ravno zaradi tega, ker se je stranka znašla v položaju, ki bi najlažje primerjal s kladivom ter nakovalom. Kar spomni se, kdaj so desničarji že vlekli povezave med Virantovo ženo in Zokijem … če bi šli v koalicijo z Jankovićem, bi jih pač linčala druga polovica. Špilali so lose – lose igro (in seveda izgubili) in ob tem velja omeniti tudi to, da so razočarani praviloma glasnejši od nerazočaranih. 🙂

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

%d bloggers like this: