Poklon mojstru – Luke Kelly

Vedno zamudim. Bodisi je obletnica rojstva, bodisi smrti, vedno zamudim. Že nekaj časa bi rad — če že ne nič drugega — vsaj strnil nekaj (po mojem mnenju) najboljših performansov tega legendarnega Dublinerja, zdaj pa bom, manku kakšne posebne prilike navkljub, to tudi storil.

Če začnem pri koncu; zadnji nastop pred smrtjo. The Night Visiting Song, sicer pesem o nočnih obiskih pri dekletu, ima v tem slučaju povsem drugačen naboj. Slovo.

Še ena balada. Scorn Not His Simplicity je napisal in v originalu izvajal Phil Coulter, posvetil pa jo je svojemu sinu, ki se je rodil z Downovim sindromom.

In če je govora o Kellyu, potlej človek enostavno ne more mimo ponarodele Rocky Road To Dublin. (((Ni tako simpl, kot se sliši.)))

Whiskey In The Jar pa ipak ne potrebuje nobenega dodatnega besedičenja.

Še in še je komadov, ki bi jih lahko prilepil poleg, a naj bodo tile štirje dovolj. Če zaključim z najbolj generičnim penzionerskim stavkom možnim; to je bila muska! Ne pa to hippity-hop sranje, ki ga mladina danes posluša! Za mladino v resnici ne vem (pravzaprav si rad domišljam, da tudi sam še vedno spadam v to kategorijo), ampak to je indeed bila muska (in je in bo). 😀

Tudi; tole “poklon mojstru” kategorijo bom verjetno kar ponotranjil. Bom pa ostal kar se da na površju in kaj globlje od svojih najljubših komadov ne bom šel, zakaj življenjepis in trivia se oba nahajata na wikipediji.

LP Pepi

2 comments
 1. Lisa said:

  Uf.
  A pol ne spadam pod mladino al kaj? :O

  Dublinersi so meni eni najnajnajljubejših skupin ever. Amen.

 2. Pepi said:

  Z “mladino” tu mislim bolj ono namišljeno subkulturo, ki je definirana samo s tem, da počne vse, “česar mi v vaših letih nismo, oziroma smo to počeli drugače (pravilneje)”. 😀
  In ja, se strinjam, Dubsi so tudi meni ena najboljšejših skupin ever (če ne niti ne bi pisal te objave) … samo škoda, da jih je iz leta v leto manj. 😦

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

%d bloggers like this: