Štirinajsterica novih

V San Diegu poteka Comic-Con in tisti, ki so letošnji manko Game of Thrones casting najav (za primer; lansko leto, takle čas, so bili potrjeni že Stannis, Davos, Mel, Margaery in še kar nekaj drugih) pripisovali ideji, da nova imena hranijo prav za to priložnost, se niso zmotili. Kot kaže, se bo ekipa tudi letos močno povečala, saj so producenti samo včeraj najavili kar štirinajst novih likov (brez nekaj najpomembnejših) ter njihovih nosilcev. Pa kaj bi dolgovezil, ko obstaja video, ki vse skupaj pove dosti bolje od mene.

Kljub vsemu se ne bom vzdržal parih komentarjev, preprosto zato, ker sem vesel, da je kolesje v teku in ker sem s štirinajstirico v večji meri zelo kontent. Če začnem z Diano Rigg, ki bo nastopila v vlogi gospé Olenne Redwyne, poročene Tyrell, Lorasove ter Margaeryne babice in ko pride do igre prestolov — tudi hude plejerke. Diana, nekdanji seks simbol, se lahko pohvali z izredno bogato kariero, tako na gledaliških odrih, kot TV ekranih, kot tudi filmskih platnih. Jaz sem si jo kot mulc najbolj zapomnil po vlogi čarovnice v Sneguljčici, med zvezde pa jo je izstrelila najbrž kar kultna serija iz šestdesetih, The Avengers. Trnova kraljica je jako zanimiv lik in če bo v tej vlogi kdo raztural, bo razturala Diana Rigg, ki je v preteklosti že dokazala, da zna odlično alternirati med “vsem najljubšo babico” in lucidno, odrezavo ter tyrionovsko ženico, ki te nadmudri že z dober dan in na svidenje. In jebela … vsaj po očeh sta si z Dormerjevo precej podobni. Ali pa si samo domišljam.

Potem je tu Clive Russell, ki bo nastopil kot, že od najavitve prve sezone težko pričakovani, Brynden “Črna Riba” Tully, na pol bajeslovni bojevnik ter večni samec, sicer pa Catelynin ter Lysin stric. Clive je eden tistih igralcev, ki so, ko gledaš njihov IMDb profil, nastopili v ogromno znanih filmih, a se jih v večini slučajev sploh ne spomniš, saj so večni stranskovlogaši in kar je več od tega; svoje delo odlično opravljajo. Njegova kariera tako med drugim obsega oba novejša Sherlocka Holmsa, Volkodlaka, kjer je nastopil skupaj z Del Torom ter Hopkinsom, Trinajstega Bojevnika, Kralja Arthurja (iz leta 2004) … da številnih TV projektov, kot je The Mists of Avalon, meni ena ljubših adaptacij Arturijanskega mita, sploh ne omenjam. Čisti typecast, bom rekel. Pa čeprav je večina v tej vlogi videla Železnega Jeremijo. 😀

Jojen in Meera Reed, otroka koliščarskega gospoda Howlanda, oziroma njuna odsotnost v drugi sezoni, sta povzročila nemalo negodovanja med oboževalci franšize. No, zdaj sta tu in bega me edinole, kako ju bodo vključili takole, naknadno. Upodobila ju bosta Thomas Brodie-Sangster ter Ellie Kendrick, oba z za svoja leta bogatimi izkušnjami, vsaj kar se sedme umetnosti tiče. Sangster je med drugim nastopil v uspešnici Love Actually, igral pa je tudi desetletnega Hitlerja v biografski drami Hitler: The Rise of Evil. Kar je po svoje zanimiv antipod Kendrickovi, ki je imela naslovno vlogo v TV nadaljevanki o Ani Frank. Mogoče bi pričakoval, da bo Jojen po letih nekje bližje Branu, ampak ta postaranja se v preteklosti niso izkazala za problem … in tako spet zasedam stališče, da Nina Gold že ve, kaj dela, ko izbira glumce.

Mackenzie Crook, tisti Mackenzie Crook, ki se nas ga večina najbolje spominja po Piratih, kjer igra drugo polovico Pintel-Regetti naveze, bo Orell, eden izmed divjeških poveljnikov, čigar posebnost je menokoštvo. Crook je ime, ki je na površje pogosto priplavalo takrat, ko se je po forumih govorilo o liku Qohorškega Kozla. Ko se je pred tedni razvedelo, da se po prizorišču šunja prav on, je bila večina tako prepričana, da smo dobili Varga Hoata … vse dokler ni Elio z westeros.org te trditve ovrgel. Kar je seveda vplivalo na debato in Crook je bil kmalu možen Mance Rayder, Tom Sedmak, Varamyr … samo Orell ne, saj se je ta vloga smatrala za premajhno (za ime, kot je Crook). In jaz še vedno mislim, da je tako, zato predvidevam, da bodo Orella za potrebe serije nekoliko napihnili. Morda združili z Varamyrjem, kdo ve.

Kristofer Hivju bo Tormund Poguba Velikanov, še en divješki bojevnik in glavni poveljnik kralja onkraj zidu. Hivju, sicer norveški igralec, je nazadnje nastopil v manj kot spektakularnem rimejku filma The Thing, sicer pa so njegovi igralski podvigi omejeni bolj na domač teren, torej na Norveško. Kaj pa vem … takole na prvo žogo je to verjetno novica, ki me od vseh najmanj veseli. Epska brada ni dovolj. Tormund bi moral biti starejši in z globljim glasom. Tormund bi moral biti Brian Blessed, ali pa Ray Winstone … ali pa pogojno Brian Cox. Predragi igralci, saj vem, ampak izhajam iz opisov v knjigi. No ja, kakor koli; zelo možno je, da se koncu koncev izkaže za odlično izbiro. In v tem slučaju ne bo prvič, da bom moral žreti svoje besede.

Philip McGinley se bo šovu pridružil kot Anguy, izjemno vešč lokostrelec in član Bratovščine brez bander. Tobias Menzies bo Edmure Tully, Catelynin mlajši brat in zakoniti dedič Rečnjave. Anton Lesser, še en pirat s Karibov, bo nastopil kot Qyburn, bivši citadelski moister, Tara Fitzgerald pa kot Stannisova nič kaj prijetna žena Selysa Florent. Tole četverico omenjam bolj na hitro, ker jih ne poznam najbolje. Za Fitzgeraldovo sicer vem, da je precej poznana, posebej Otočanom, za ostale tri pa po pravici še nisem slišal.

… preostanek do štirinajst se nahaja v videu. Poleg vsega tega, pa so na konvenciji razkrili še datum premiere tretje sezone, ki je 31. marec 2013, torej en dan pred prvim aprilom (ki je bil začetek druge). Oziroma celo dva, če upoštevam, da je bilo letošnje leto prestopno. 😀

LP Pepi

Advertisements
7 comments
 1. Medea said:

  Woohoo, še malo, še malo 😛 Drugače pa me je ob gledanju različnih posnetkov s Comic Con-a res, čisto zares in močno prijelo, da bi enkrat bila tam. Zares. Strašno fino bi bilo 🙂

 2. Pepi said:

  Ane! Jaz bi šel isto za kak dan mal pogledat. Za prvič vsaj v Anglijo (kjer je slična konvencija par tednov prej), če že ne v Ameriko. 😀 A to si gledala prov posnetke Game of Thrones panela, al pač Comic Con na splošno mal?

 3. Medea said:

  Comic Con na splošno. Ja no, še čisto hudo oblekco bi si zrihtala in bi šla 🙂 Nema veze, Anglija bi bila tudi dovolj. Res me mika, enkrat, nekoč.

 4. Pepi said:

  Ne, ne … v teh sferah se “hudi oblekci” reče cosplay. 😀 😀

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: