Prvi teaser za tretjo sezono

Tretjo sezono vemo česa.

Nič bleščečega, da se razumemo — gre za ekvivalent lanskemu dražilniku, kjer je Stannis povedal, da je noč temna in polna grozot. Je pa zanimivo, da so začetek oglasne propagande tudi letos otvorili s tematiko Gospodarja Luči. Gre za besede, ki bi jih človek na prvo žogo pripisal Melisandri, edini rdeči svečenici, ki smo jo doslej spoznali, ali pa kvečjemu Stannisu. Ampak glas ne ustreza. Zato se splošno mišljenje (ki se je formiralo tekom noči) še najbolj nagiba k Tari Fitzgerald, obče gledano veteranki, kar se nas tiče pa novinki, ki jo bomo v tretji sezoni gledali v vlogi kraljice Selyse Florent, poročene Baratheon — v vlogi Stannisove žene. Glas nekoliko liči tudi na tistega od Michelle Fairley (Catelyn), ali pa tistega od Laure Pradelske (Quaithe) … ampak jaz vztrajam pri Florentovki. Zakaj, zato, ker četudi dam na stran samo zgodbo in to, kdo je z R’hllorjem najbolj neposredno povezan, smatram, da bi nam ekipa, podobno kot lani, tekom kampanije rada predstavila čim več novih likov. Vsaj tistih, pomembnih.

Čez dva tedna je finale Imperija Pregrehe. Bojda imamo takrat pričakovati še kak bolj oprijemljiv trailer. Mogoče z dejanskimi posnetki. Ampak ne dam roke v ogenj. Imam namreč občutek, da oglasna kampanja letos namenoma poteka bolj zaspano. Sicer je prekmalu, da bi govoril, ampak priča smo bili le malo casting najavam (najbrž tudi zato, ker jih je bilo veliko strnjeno v tisto večjo), s strani GRRMja sploh nobeni … Nekako skrivnejši mi delujejo. Morda zato, ker ima tretja sezona (oziroma tretja knjiga, bolje rečeno) nekaj tistih pravim BUM momentov in jih s pretiranim napovedovanjem nočejo uničiti. 🙂

Prihajajoči tedni in meseci bodo pokazali.

LP Pepi

Advertisements
6 comments
 1. Sem se zaslinil, kako ne.

  Offtopic: Ples z zmaji je odliiiiiičen.

 2. Pepi said:

  Kako ne! 3. decembra se pa baje obeta še prvi produkcijski video. Za referenco; lansko leto je prvi video te baže vključeval že kar nekaj materiala. Tako da stay tuned. 😀
  Ples pa nikakor ni slab, kvečjemu slabši od trojke. Mene je še dodatno navdušil ob ponovnem branju, ko sem ujel še nekatere sprva spregledane detajle.

 3. No, dejstvo je, da se tretje sezone veselim, da je le kaj! Da gre na dva konca je seveda edino pozitivno. 😀

  Zmaji so takoj za Vihro. Vsaj jst tako mislim… Ehm, katere prej spregledane detajle!?

 4. Pepi said:

  No, vkolikor si prebral, špekulacije lahko tečejo, vseeno pa opozarjam; SPOILER! (Namignjeno) Ozadje tistih Manderlyjevih “prašičjih” pit, ki jih je osebno serviral v Zimišču me je najbolj vrglo na rit. Pa to, da so Bran, Jojen in Meera po poti (zelo verjetno) pojedli precej človeškega mesa. Pa še je takih … Pismo, ki ga prejme Jon, je pa sploh ena pizdarija, ampak špekulacije tu žal nimajo tako trdne osnove kot tiste pri pitah — nekaj dodatne luči na celotno situacijo pa kljub temu vrže tole vzorčno poglavje Zimskih Vetrov (ki naj bi se po GRRMju kronološko sicer odvilo še pred tistim pismom).

 5. Ok, ok. Manferleyeve pito so kaj? Povej! In ce so oni popotniki jedli trupla? Jon pa… Ja to je pa mene vrgl na rit. Je mrtev? Fak me no.

  Sorry no, da kr o novi knjigi.

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

%d bloggers like this: