Prvi vpogled v tretjo sezono Igre

Naslov zapisa je brezzvezen, a naj vas ne preslepi; video je vse prej kot to.

Prvi vtis? Igra prestolov je v svojem tretjem letu produkcijsko močnejša kot kdajkoli prej. Kar je vsled naraščajočega števila frakcij, ki se pojavljajo, in krajev, ki jih je potrebno obiskati, pravzaprav tudi nujno. Drugi vtis? Ogromno, res ogromno novih likov, ki se sicer pokažejo kvečjemu za sekundo, ampak v tej zgodnji fazi je to, torej ta translacija lika iz črnila v meso in kri, najbolj interesantno. Ti novi liki so divješki kralj Mance Rayder (Ciaran Hinds), divješki poveljnik Tormund Poguba velikanov (Kristofer Hivju), Locke (Noah Taylor), ki je po nekaterih špekulacijah bojda zamenjava za qohorškega kozla Varga Hoata, bliskoviti gospod Beric Dondarrion (Richard Dormer), Olenna Redwyne (Diana Rigg), bolj znana pod vzdevkom Trnova kraljica, ki je, podobno kot Margaery v prejšnji sezoni, z Visokega vrta prinesla nekaj tamkajšnjega smisla za modo (na katero se ne spoznam … ampak vseeno takoj vem, kdo je z Visokega vrta in kdo ne), v drugi sezoni zelo pogrešana Reedova otroka, Jojen in Meera (Thomas Brodie-Sangster in Ellie Kendrick) … in drugi. Da se ne bo tole moje naštevanje vleklo v nedogled, prilagam povezavo na WiC tumblr, kjer si lahko vse te like, poleg pa tudi nekatere detajle, ogledate zapisane v bolj statičnem mediju.

Poleg novih, pa je vedno lepo videti tudi stare obraze, ki nenazadnje pokažejo, da gre še vedno za Igro prestolov kot smo je vajeni. Vedno mi je v veselje, ko se na ekranu pojavi moja najljubša khaleesi, posebej, če se ne huduje glede vseh krivic, ki so ji jih bili storili … kar je opravičeno, ne rečem, ampak tega je bilo v drugi sezoni dovolj. Arya ter Tyrion se prav tako znajdeta v teh dveh minutah, pa Robb in Catelyn in Tywin … Pa Brienne in Jamie v svojem, bralci knjige bodo vedeli, spopadu.

Šele marca (pa preko aprila in maja) bomo zares videli, ali se je stvar iztekla. Obeti so zaenkrat dobri, vseeno pa velja, da ga lahko s tretjo sezono hudo poserjejo … Tretja sezona gotovo ne bo “nekaj vmes”. Tretja sezona bo bodisi zasrana, bodisi v letu 2013 najboljša stvar na televiziji. Takšna je moja napoved. D&D upravičeno pravita, da je tretja sezona tista, na katero sta ves čas upala. Samo, da ne bosta prihodnje leto julija, ko bo treba začeti s snemanjem, potem rekla nekaj v stilu: “Eh, najzanimivejši dogodek celotne sage je pod streho, GRRM nama je konec, kakršnega planira za sedmo knjigo, zaupal … Serije ne potrebujeva več.” Vem, grdo razmišljam, pa čeprav v šali … In še dobro, da sta oba v prvi vrsti profesionalca in šele v drugi oboževalca sage.

Tako. Še štirje meseci ostanejo. Na ciljni ravnini smo — na ciljni ravnini, ki je (empirično gledano) tlakovana z ogromno promocijskega materiala. Upam pa, da bodo s prikolicami tokrat vseeno nekoliko bolj zadržani kot pri drugi sezoni, ko smo bili od januarja dalje skoraj vsak teden priča novemu videu (ali je bil to napovednik, ali neka predstavitev lika, ali produkcijski video … v glavnem nekaj). Preveč vsega, pa čeprav sem pogledal vse in ob ogledu neizmerno užival.

Toliko z moje strani.

Advertisements

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava / Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava / Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava / Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava / Spremeni )

Connecting to %s

%d bloggers like this: