Igra Prestolov — tokrat (samo) v sliki

Celotna letošnja propaganda v bistvu poteka zelo analogno z lansko. Že res, da nekoliko manj agresivno, a vendarle podobno. In s tem v obziru nič čudnega, da je HBO, podobno kot lani, prav zdaj lansiral nabor fotk, katerih vsebina je seveda neposredno vezana na relevantno sezono. Da ne bom vsake posebej lepil sem, vas bom raje preusmeril kar neposredno na vir.

Fantastična roba. Moram reči, da so me tile screencapi navdušili verjetno bolj, kot bi me navdušila kakšna nova prikolica — najbrž zato, ker so bolj osredotočeni na posamezne like in ker to pri tej seriji koncu koncev tudi najbolj šteje. Seveda pa zelo štejejo tudi kostumi in scenografija. Pri slednji ne morem mimo Zmajevega kamna, ki je, podobno kot lani, zares veličasten (s svojimi iz kamna izklesanimi zmaji) in tak, da se ga človek (razen za slučaj, da je ta človek Stannis Baratheon) ne bi branil. In kot kaže imamo letos obiskati še druge prostore (za razliko od lanskega leta, ko smo bili bolj ali manj omejeni na eno sobo, morda dve, podobni). Obetavni delujejo tudi Tullyjevi postrvji kipi, ampak bolj od tega me interesira njihov grad, Rečnjava, ki naj bi bil po knjigi nekaj dokaj posebnega. O novih likih ne bom preglasen, saj so me pretekla leta naučila (in to zdaj, posipajoč se s pepelom, ves čas ponavljam), da se igralcev na podlagi slik samih ne sodi. Imam pa občutek, da bomo imeli v prihajajoči sezoni precej opravka z Bratovščino brez bander, zato naj na tej točki par besed namenim njej; bratovščina kot taka je bila parkrat omenjena v drugi sezoni, Thoros v prvi, Beric pa se je (v nekoliko drugačni podobi in brez besed) v prvi sezoni celo pojavil. Kar pomeni, da povsem z lune ne bodo padli … Bo pa najbrž kljub vsemu potrebno kar nekaj vzpostavitve, če bodo hoteli, da Bratovščina ne utone v poplavi vseh novih (in starih) likov ter imen. Velja pa izpostaviti, da je slika s Thorosom precej zanesljivo vzeta iz prve epizode, kar je, glede na prej povedano, verjetno kar dober znak.

Ygritte in Dany sta paša za oči, kot vedno, človek pa ne more niti mimo Cersei in Trnove kraljice … Da bo Diana Rigg (sicer tudi bivše Bondovo dekle) fantastična, sem preko zadnjih nekaj objav že vzpostavil. Šele zdajle pa pobližje vidim tudi njeno opravo in trne, ki jih vključuje — kar je kul dodatek in ponoven testament, zakaj Michele Clapton na veliko kasira nagrade za kostumografijo. V oči mi je padla še slika s Taliso in Robbom, oziroma figure na prikazani mizi, ki očitno ponazarjajo situacijo na Severu in ne v Porečnih deželah; figure na desni so zelo očitno Greyjoyevi kalamari, medtem ko figuri na levi predstavljata grad (Zimišče?) in … Edino, kar mi pade na pamet, hišo Bolton. Čeprav slednja iz slike ni ravno razvidna. Ali pa so figure na desni zgolj višek in niti niso del trenutne sheme. Kar pa pomeni, da tudi grad ni nujno Zimišče. Kdo bi vedel? 23 slik, skratka in … Če za zaključek še odčitam števec; 65 dni, 4 ure, 40 minut. Do naše premiere pa še en dan več. 🙂

Toliko.

Advertisements
4 comments
 1. Hehe, že odštevamo! Glede slik se pa strinjam s tabo, lepo zajamejo razpoloženje tretjega dela. Mogoče ga celo še enkrat preberem pred začetkom, imam občutek, da bi v tem primeru od ogledov odnesla veliko več.

 2. Pepi said:

  Niti nisem mislil samo tretjega dela, pač pa franšizo na splošno — v smislu, da so (to še posebej velja za knjige) v prvem planu različni karakterji in njihova občutja. Sicer pa tudi jaz razmišljam, da bi se še enkrat lotil špeha od tretje knjige … Ampak izkušnje kažejo, da se kaj dlje od razmišljanja verjetno ne bom premaknil. Vsaj do aprila ne. 😀

 3. Tudi sam bi tretjo knjigo z veseljem še enkrat prebral. Kakšne podrobnosti, sedaj ugotavljam, sem zagotovo že pozabil. Ampak za tak špeh je potrebno imeti spet veliko časa 😀

  Še dva meseca, komaj čakam, če sem pošten. II. sezona je bila sijajna, ta bi morala biti še boljša.

 4. Pepi said:

  Tretja sezona definitivno ima predispozicije, da bo boljša od druge. Mogoče celo najboljša od vseh, ampak to v večji meri zavisi od tega, koliko tretje knjige bo nosila četrta sezona in pa seveda od same kvalitete ekranizacije.

  Sem pa podobno napovedoval tudi za drugo sezono in medtem, ko je bila v nekaterih pogledih res boljša od prve, sama zgodba ni tekla tako zelo lepo. Podobno kot v knjigi (vzlic česar bi moral nekoliko bolje formirati svoja pričakovanja), oziroma, kot je nekdo zapisal na nekem forumu; druga sezona je imela višje vzpone, ampak tudi nižje padce.

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

%d bloggers like this: