Na meji nevidnega

Združene države imajo Comic-Con, Irska TitanCon, Nemčija RingCon, Hrvaška SFeraKon, neka druga država nek-drug-fantastiki-posvečen-con … samo Slovenija je glede tovrstnih udejstvovanj na psu. Po pravici neka dogajanja so. Neka zborovanja, neka podeljevanja nagrad — na pamet govorim — pa še ta precej specifična in ne v za vsakogar nekaj duhu. V glavnem, ja; jako pionirsko, vse skupaj, in dokaj zaprto slovenskemu povprečnežu. Še danes. Zakaj? Bog ve. Ker interes je. Po moje nič manjši kot kjerkoli. Če ne drugje, se je to pokazalo, ko nas je pred tremi leti obiskal George R.R. Martin. V čem je bil torej problem? Manjkali so nam pobudniki. Instigatorji. Ljudje, ki bi bili pripravljeni riskirati svoj prosti čas in željo popeljati korak dalje. Ti so se zdaj našli. Bika sta za roge zgrabila dva mladca, Mitja in Rebeka, in rezultat njunega truda bo moč uočiti že septembra. Na prvem Na meji nevidnega. Rišpekt in upam, da stvar uspe po planu. In da se sprevrže v zaresen gikovski praznik, ki se bo pri nas odvil vsako leto.

Takole zgleda nagovor organizatorjev:

Na meji nevidnega, konvencija fantazije in znanstvene fantastike, bo enodnevni dogodek, namenjen vsem ljubiteljem teh žanrov.
Na kraju dogodka bodo stojnice številnih društev in organizacij, predavanja in predstavitve, kvizi in nagradne igre. Vsakemu navdušencu se obeta zabaven in zanimiv dan, zato si obvezno označite datum na koledarju in upamo, da se vidimo v čim večjem številu.

Če slučajno še kdo ni bil seznanjen z obstojem tega bližajočega se dogodka, skratka. Za več informacij pa semle.

1 comment
  1. viktornatanael said:

    Uua, to se bo pa splačalo iti!

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

%d bloggers like this: