Led in ogenj

Mal za nazaj pa mal (več) za naprej z lucidnimi komentarji nekaterih igralcev in ogromno še ne videne vsebine. Stvar je dokaj izčrpna (za promocijski material). Zato jaz to pot ne bom. Mogoče edinole dve zanimivi utemeljitvi sumov razhajanj s knjigo (spojlerski, kaj pa drugega); z velikanom (Magom) se ne bo udaril Donal Noye, kot v knjigi. Ker ga v seriji ni. Niti Alliser Thorne, kot sem na mizo vrgel zadnjič. Temveč Grenn. Možno tudi, da ne — potrditev v spotu je namreč v najboljšem primeru posredna, ampak sam bi v tem trenutku stavil na Grenna. Ne vem, kaj to pomeni za sera Alliserja. Bo ostal Jonov antagonist? Bo umrl junaške smrti med bojem? Ker fora je, da naj bi se v četrti sezoni na Zidu zvrstili, okej, Thorne, poleg njega pa še Janos Slynt in Locke. Trije negativci. Kar je eden več, kot v knjigi, in to mi, glede na splošen duh klestenja in združevanja vlog, res ne klapa. Možno, da bo Locke na neki svoji misiji in se sploh ne bo pajdašil z ostalima dvema. Na glas razmišljam, bomo videli. Z ozirom na to, da izhajam iz ne nujno zelo kredibilnih poročil o vrnitvah določenih igralcev in njihovih vlog (izmed katerih je na tej točki zares gotova samo prisotnost sera Alliserja), pa dopuščam tudi možnost, da je vse, kar pravim, bikov drek. Okej, druga stvar; Jamiejev sparing partner je v knjigi ser Ilyn Payne (izbran na podlagi dejstva, da ne more govoriti in pisati). Igralec, ki je v tej vlogi nastopil v prvi in drugi sezoni, Wilko Johnson, je bil diagnosticiran s precej resnim stadijem raka in se ne bo vrnil na TV ekrane. Siceršnji glasbenik je, če se ne motim, odklonil zdravljenje, dokončal napovedano turnejo, posneti pa namerava še poslovilni album. Like a boss, v glavnem, čeprav ne vem; situacije ne poznam dovolj dobro in čudno je govoriti o teh zadevah. Zdajle berem na wikipediji, da so mu zdravniki lansko leto januarja napovedali še do deset mesecev življenja. Vse dobro njemu in njegovim, ne vem, kaj naj rečem. Najbrž sem rahlo zamoril tale zapis. Če poskusim še enkrat; Jamiejev sparing partner je v knjigi ser Ilyn Payne. V seriji ga bo očitno nadomestil Bronn. Ki zna vsaj govoriti, če že ne pisati. Spet, ne nepričakovana poteza in najbrž dokaj smotrna, čeprav Bronn je vešč mečevalec (bolj kot Ilyn Payne), Jamie pa z levico ne tako zelo. Tako da mogoče vseeno nekoliko predimenzioniran izbor. Sprašujem se tudi, komu bo Brienne odgriznila uho. Varga Hoata ni.

Toliko. Aja, ZMAJ!

2 comments
  1. Šele sedaj uspel v miru pogledati. Sijajno, izjemno. Pomočil sem se. Tole četrto sezono pa res močno čakam. Zmaj preleti Kings Landing? Zmaj na koncu? Fak me! 🙂

    ps: Tudi nekaj všečnih dekoltejev, juhej. Oberyna so pa itak spet čist zadel.

  2. Pepi said:

    Valda, za oči spočit dobro skrbita Emilia Clarke in Natalie Dormer. 🙂 Glede zmaja prek King’s Landinga pa iskreno ne vem … to je bilo v bistvu samo v prvem trejlerju, ne? Jaz bi stavil, da gre za kakšne sanje ali vizijo.

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava / Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava / Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava / Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava / Spremeni )

Connecting to %s

%d bloggers like this: