Testenine

Noč čarovnic se bliža — je že skoraj tu — in plan je sledeč; pripraviti spisek kompendij (beseda spisek razblinja gotsko atmosfero, ki jo želim ustvariti, in kot taka ni primerna za ta kontekst) creepypaste, podobno, kot sem to nekoč že storil.

Zadnje čase precej (preveč, precej preveč) časa porabim na NoSleepu. Zdaj že ne toliko, ampak bilo je obdobje … No, pustimo to. Kaj je NoSleep? NoSleep je eden izmed t.i. podredditov. Kaj je podreddit? Podreddit je ena izmed podstrani reddita. Kaj je reddit? Baje prednja stran interneta. Kaj je NoSleep? NoSleep je eden izmed podredditov, kamor ljudje pišejo praviloma strašljive zgodbe, ki so se jim, pozor, zgodile. Oziroma to je eno izmed pravil tega podreddita. Zgodbe morajo biti kot anekdote in nihče izmed komentatorjev ne sme (vsaj ne naglas) dvomiti o njih verodostojnosti. Obstajajo neke smernice, ki naj bi NoSleep objave ločevale od klasične creepypaste (oziroma jih delale za nekakšno podmnožico creepypaste), ampak te smernice so točno to: smernice. In ne stroga pravila. Vse to pravim, ker vas bom v nadaljevanju zapisa verjetno preusmeril tja, vsled česar se mi zd krajša predstavitev na mestu.

pasta

Otvoril bom z meni najljubšimi prispevki, tam gori — s sklopi zgodb o črni plesni. Zadeva je glomazna sto na uro in k sreči je nekdo pripravil indekse. Začnete s tem, nadaljujete s tem in nato še s tem. Ko sem rekel glomazna, sem mislil glomazna. Vsaka izmed treh povezav vsebuje cerka deset zapisov, iz perspektiv večih likov in dejansko ne vem; ali je vse to dejansko spisal en človek, ali je avtorjev več. Ker sploh pri tretjem sklopu sem imel občutek, da je avtor začel, bil deležen feedbacka tipa: “Pazi se, stari, to je zih una črna plesen,” in nato sklenil: “Eh, jebeš, pa naj bo črna plesen.” Tovrstno šlepanje je na NoSleepu prepovedano; vse kar pravim je, da možno, da gre za kolaboracijo večih avtorjev (izmed katerih so se nekateri pridružili kasneje in nenačrtovano). O sami štoriji bom rekel zgolj … Nič, napisal bom en sinopsis. Nekje v Ameriki imajo črno plesen. Ki ljudi spreminja v stvore. Good stuff. In sumim, da še nismo slišali (prebrali) zadnje o črni plesni.

Druga štorija, ki sem jo prebral v teh dveh letih, odkar sem zadnjič sestavljal kompendij, je pašta z naslovom Doors. Niti ni ne vem kako grozna ali nagravžna ali kaj tretjega … Je pa izvirna in dobro spisana. Rahlo shyamalanovska. V bistvu je vse, kar povem, potencialni kvarnik. Bolje, da utihnem.

The Lost Town of Deepwood, Pennsylvania. Še ena daljša z NoSleepa (in kolikor vidim, ima po novem tudi dve nadaljevanji — za katera ne jamčim, ker ju še nisem prebral). Zgodba o otroku, čigar družina se konstantno seli in na eni točki konča na nekem čudnem podeželju … Je, če prav pomislim, kliše. Ampak avtor ga tu spretno obrne in iz njega naredi, če se ne motim, zmagovalko januarskega natečaja (pozabil sem omeniti — na NoSleepu konstantno potekajo razni natečaji). In opa. Zdajle sem našel tudi avtorjevo ime. Avtoričino*. C. K. Walker, če komu kaj pomeni. Iz Arizone.

Vem, že v začetku sem zamrazil s temi obsežnimi virtualnimi bukvami, ki bi jih moral hraniti za konec, ampak tako pač je. Za kompenzacijo še naborčič kratkih:

 • Wake Up
 • Masterpiece
 • The Smiling Man
 • Pa vse najboljše za dan reformacije!
  1 comment

  Oddajte komentar

  Fill in your details below or click an icon to log in:

  WordPress.com Logo

  Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

  Twitter picture

  Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

  Facebook photo

  Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

  Connecting to %s

  %d bloggers like this: