… iiiiiin nov trejler.

Aj, caramba, nova prikolica — s čisto preveč materiala, da bi šel v detajle. Popravek; v vse detajle. Nekaj najbolj zanimivih bom, kakopak, izpostavil. Kvarniki. Tistim, ki niso prebrali prvih 5 knjig, nadaljevanje močno odsvetovano.

Medeninastve zveri — to očitno niso. To sem ugotovil že zadnjič, kmalu po tistem, ko sem objavil komentar prejšnje prikolice. Maske ipak nimajo podobe zveri, temveč podobo … harpije? Eden izmed zaključkov, ki jih lahko človek po tem sklene, je, da bodo televizijske “medeninaste zveri” nekakšna obratna verzija knjižnih. Če so knjižne zveri osvobojeni sužnji, ki bi radi svojo identiteto prihranili sužnjarjem, bodo televizijske … Sužnjarji, ki bi svojo identiteto radi prikrili osvobojenim sužnjem? Jaz mislim, da lahko deluje tudi tako.

Roose Bolton izrazi skrb zaradi Stannisa … Stannis se pripravlja na bor. Hudo, hudo … Dejansko je to del 5. sezone, ki se ga najbolj veselim. V eni stotinki sekunde (če bi pomežiknil, bi spregledal), proti koncu, sem opazil kraljico Selyso, na tleh. Kaj je s tem? Kaj bo s tem? Oziroma, kako daleč bo šla ta sezona? Slutim, da Stannisa (in s tem vse Baratheone) na Severu čaka precej slaba usoda in nisem edini, ampak … A je to že to?

Brienne v snegu? Zdaj … Potrebno je izpostaviti, da zima (ki prihaja) ni omejena zgolj na Starke in Sever, temveč ima tendenco, da počasi zajame vseh sedem kraljestev. Tako da Brienne v snegu ne pomeni nujno, da se je kar naenkrat znašla na Severu. Je pa to vsekakor opcija. Ne pozabimo; Brienne ima neporavnan beef s Stannisom in povsem lahko si predstavljam, da mu v tej sezoni kani zagreniti lajf, češ, zakaj je ubil brata (pomnimo; Brienne se je Renlyjeva senca zdela podobna Stannisu). Kako bodo to izpeljali, ne vem, ampak moram priznati, da se te situacije na tihem bojim. V človeški naravi je, da se boji neznanega in tak bo večji del 5. sezone.

Visoki vrabec! Jonathan Pryce bo kradel prizor za prizorom, že vidim. Dejansko je to del 5. sezone, ki se ga najbolj prav tako zelo veselim. In ubožniki delujejo precej divji. V Vranji gostiji mi nikdar niso dajali vtisa … Pravzaprav težko opišem, kakšnega mi dajejo tu, ampak obstaja nek prepad. Črne halje in v čelo vrezani heptagrami ne pomagajo.

Dejansko me še najmanj zanima Dornija in kaj bosta tam počela Jaime in Bronn. … kaj pa vem. Smrdi po filler materialu, ki mi bo šel med čakanjem drugih, zanimivejših front, na živce.

Skoraj sem spregledal, ampak Sansa se na neki točki sprehaja po nekem temnem, zaprtem prostoru, s svečo v rokah. Je možno, da je kraj dogajanja zimiška grobnica? Če ja, potem je mogoče tudi, da gre Brienne samo po njeni sledi. Drugo (in tretje in četrto in peto) vprašanje pa je … Zakaj in kako in kaj vse bodo morali privleči za lase, da se bo to zdelo vsaj malo verjetno. No ja … Če Supermana ne razkrinkajo, pa so mu edina krinka hipsterska očala, potem tudi Sanse s pobarvanimi lasmi ne bodo.

Še en dober mesec, nakar akcija!

EDIT: Nora teorija. Manderlyja očitno ne bo. To se je z mankom novic o kastingu njegove vloge že pokazalo (vsaj zaenkrat). Mogoče se bosta Boltonu v pomoč, namesto njega, pojavila Mezinček in Sansa (z arrynsko vojsko, za seboj) … In bosta onadva potem prevzela vlogo tistih zaveznikov, ki to v resnici niso. Če dobro pomislim, bi šlo. Ampak ne … Theon bo tudi tam. Razen, če ne bo? Ali pa bo Sansa skrita? Fak … Vse je možno.

EDIT-2: Pa tudi na mizi je opaziti figure, ki niso Boltonove in rahlo ličijo na Mezinčkovo ptico oponaševalko — čeprav priznam, da zdaj na vse skupaj že gledam skozi prizmo te ideje in da morda vidim nekoliko več, kot je dejansko res.

EDIT-3: Berem internet; očitno nisem edini, ki mu je to padlo na misel. Počasi bom že presenečen, če ne bo tako.

2 comments
  1. Ana said:

    Pismo, zakaj so te prikolice tko awesome. One does not simply resist…Skos govorim da 5.sezone ne bom gledala, ampak bom sigurno popustila, ker zgleda da bo ta sezona res nora. 🙂

  2. Pepi said:

    Po moje bo mel to kr svojevrsten čas … gledat GoT brez ideje, kaj pričakovat. Po moje bo ta sezona požela še večji outrage (ultimativno je to pozitivna stvar) kot prejšne — ravno zarad tega. Kva bo to enih bralcev (sebe ne izključujem), k bojo iz tedna v tedn norel, da je to bulšit in da serije ne priznavajo več … Pričakujem, da bo čist divje, skratka. 😀

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

%d bloggers like this: