Vegetarijanstvo

Mal deskam po internetu, naredim postanek na 24ur.com in kaj vidim? Vidim neko objavo o tem, kako je vegetarijanstvo vse bolj popularno, pod tem pa slike estradnikov, ki ne jedo mesa.  Steven Segal in Jean Claude Van Damme sta, kar se mene tiče, pravkar izgubila 43% respekta na stritu. Za začetek naj poudarim, da besede nad 10 črk praviloma že tako ali tako ne pomenijo nič dobrega. Razumem ljudi, ki zaradi kakšnega bolezenskega stanja ne morejo jesti mesa, ne razumem pa glupega plozanja o tem “kako se mi smilijo živali”.  No, kako se ti smilijo živali, draga rit vegetarijanska dvolična, če jim pa požreš vso hrano? Zakaj se ti pa po drugi strani rastline ne smilijo? Če jim že sede dobra glasba, mar ne obstaja tudi možnost, da ne marajo biti pojedene? Eno veliko sranje vse skupaj… Najbolje ga povzame Slavoj Žižek:

Sodu pa seveda izbije dno PETA, jedro hinavščine in dvoličnosti. Ravno zadnjič, par tednov nazaj, sem gledal en dokumentarčič o tej organizaciji. Kako je neka, visoko pozicionirana članica, zbolela za neko težko boleznijo in se zdravila z zdravili, do katerih so se dokopali prav s poskusi na živalih. In kako je potem to opravičila: “Hja. Te živali so bile nujna žrtev, da se lahko sedaj jaz borim za višji blagor.” In kako hodi nek manijak, ki je bil v zaporu zaradi požigov, predavati otrokom v šolah. Za kozlat.

Bolj za šalo kot zares, a takšno je moje mnenje. Mesek je treba jest.

LP Pepi


4 comments
  1. Jest ne jem mesa, ker mi je to najbolj odvratna stvar, kar jih je. Ko sem bila majhna in so sem bila kje na kosilu in sem morala jesti meso, ker nisem znala reči ne… hujšega mučenja, se ne spomin,… Aja, pa kljub temu ljudi sploh ne vidim več kot ljudi, ampak opice,…. Tisti, ki nima dovolj joda in vitamina B, oziroma B12 ipd., no tisti se bo pa res spremenil v opico, ker se mu možgani ne bodo razvijali.

  2. Medea said:

    Aha, našla! 😉 Ti, ti, ti 😛

  3. Pepi said:

    Ker mi nisi prebrala pravic, naj si jih sam; imam pravico do molka, če se ji odrečem, lahko vse, kar rečem, uporabite proti meni.

Komentiraj